Zimní sporty a Rakousko

Běžky v Rakousku

Běžecké lyžování je dalším ze zimních sportů, který je ve veliké oblibě u milovníků sněhu. Pohled na okouzlující krajinu rakouských Alp při jízdě ve stopě je mnohdy nezapomenutelným zážitkem.

Mezi vyhlášené běžkařské oblasti Rakouska patří např. Dachstein/Schladming. K dispozici je 60 kilometrů běžeckých tratí vždy dobře upravených. A pokud budete chtít na chvilku sundat lyže, můžete se vydat na pěší túru po značených turistických stezkách v délce 50 km.

Středisko Mallnitz v oblasti Mölltal se může pochlubit hned několika trasami pro běžkaře. Stübele See, Jaminigalm a trasa na Mölltálském ledovci. Dokonce i když už taje sníh bývá stále trasa okolo jezera v provozu. Dalším zajímavým běžkařským místem je Umhausen. Leží v oblasti Ötztal a společně s dalšími středisky tvoří jakési běžkařské centrum. Pokud budete unaveni po dni stráveném na běžkách, dopřejte si odpočinek v bazénovém komplexu Aqua Dome.

Saafelden je doslova protkán hustou sítí běžkařských tratí. Pokud tedy spíše vybíráte lokality kde se daří i běžkám, vydejte se určitě sem. Dvě větve rozbíhající se na různé strany vám poskytnou mnoho kilometrů jízdy v upravených stopách.

Poslední zmínka bude o údolí mezi Oberau a Niederau. Zdejší běžkařské trasy, o délce 50 km, jsou dostačující výzvou pro všechny nadšence tohoto sportu. Nejdelší stopou je Penning, měří 20 kilometrů a vede na Roggenboden. Rakouské Alpy dokáží uspokojit všechny milovníky zimních radovánek, tak neváhejte a pojďte vyzkoušet jeho slunečné svahy.

O webu..

Web o Rakousku má být jakýmsi pomocníkem při výběru lyžařské oblasti. Snaží se poskytnout informace o některých střediscích a možnostech, které nabízí pro zimní i letní návštěvníky.

Kam dál?

Web (nebo spíše blog) o Rakousku nabízí detailní popisy jednotlivých lyžařských oblastí.


Další weby zabývající se Rakouskem lze najít na odkazech od Seznam.cz.