Zimní sporty a Rakousko

Katschberg

Vydat se na lyžování do lyžařské oblasti Katschberg znamená pohybovat se na sjezdovkách v nadmořských výškách od 1.600 do 2.200 metrů. Skiareál leží na hranici spolkových zemí Salcbursko a Korutany. Okolí obce Katschberghöhe je ideálním místem jak pro zkušené sjezdaře, tak obdivovatele okolní přírody, stejně jako pro turisty hledající pohodu a klid.


Do této rekreační oblasti se lyžaři v průběhu své dovolené obvykle rádi vracejí. Nekonečný výčet možností vyžití, které oblast Aineck / Tschaneck nabízí, jen dokládá univerzalitu a různorodost střediska. Jízda na snowboardu, sjezdové lyžování, běh na lyžích, lyžování za umělého osvětlení, jízda na sních, snowtubing, jízda na saních tažených koňmi, jízda na bruslích, procházky na sněžnicích. To vše jsou aktivity, které mohou turisté v Katschbergu zažít a výčet jimi rozhodně nekončí.


Dopravu lyžařů na sjezdovky zajišťuje 16 v nedávné době vybudovaných lyžařských vleků, které se starají o bezproblémovou přepravu osob. Zdejší lyžařsky propojené hory Aineck a Tschaneck, včetně dalších hor Fanningberg a Grosseck – Speiereck, tvoří rozlehlý skiareál Oberlungau, kde platí jeden společný lyžařský pas. Samotný areál Katschberg disponuje dohromady 70 kilometrů jak nenáročných modře značených tratí, tak náročných svahů posazených vysoko na hřebenech hor. Denně tu sjezdovky stahují 2 desítky moderních sněžných roleb.


Středisko může dále poskytnout 30 km značených zimních turistických tras, při jejichž využití je možné 100%-ně vychutnat místní malebné zimní okolí. Do náročnějšího terénu s hlubokým sněhem se pořádají pochody na sněžnicích s průvodcem. Běžkaři naopak ocení 40 kilometrů dobře udržovaných běžkařských tras. Ve výšce okolo 1.700 metrů se dokonce nachází trasa o délce přesahující 15 km pro ty zdatnější.


Pro ty nejmenší je v Katschbergu přichystána sáňkařská dráha Gamskogelhütte – Katschberg která měří více než 1.5 kilometru. A dospělí jim nemusejí závidět, neboť každé úterý a sobotu je možné vyzkoušet si noční sáňkování, při kterém si i oni mohou užít spousty legrace. Sáně je pochopitelně možné vypůjčit přímo u dráhy. Dospělé určitě mile překvapí dětský svět "Katschi´s Kinderwelt", kde se nachází dětský vlek. Unavený lyžař, který by chtěl po náročném dni trochu zregenerovat, může zajít do plaveckého bazénu v nedaleké oblasti Lungau či využít wellness centrum v Mariapfarru.

O webu..

Web o Rakousku má být jakýmsi pomocníkem při výběru lyžařské oblasti. Snaží se poskytnout informace o některých střediscích a možnostech, které nabízí pro zimní i letní návštěvníky.

Kam dál?

Web (nebo spíše blog) o Rakousku nabízí detailní popisy jednotlivých lyžařských oblastí.


Další weby zabývající se Rakouskem lze najít na odkazech od Seznam.cz.