Zimní sporty a Rakousko

Lyžování Stuhleck - Semmering

Lyžařské středisko pod vrcholem Stuhleck, Zauberberg Hirschenkogel, je vzdáleno okolo 150 kilometrů od Prahy. Autem tuto vzdálenost zvládnete za 1,5 hodiny a budete si moci nazout lyže a zkusit sjezdovky v Rakousku.


Menší zimní středisko zajímá vedle svých rakouských velikánů významné postavení díky poloze a servisu. Patří proto k plně vytíženým lyžařským místům během celé sezóny. Na těchto svazích rostla a zdokonalovala své lyžařské umění slovenská ženská reprezentantka Veronika Zuzulová a dokonce zde získala své první vítězství ve světovém poháru v nočním slalomu.


Milovníci lyžování a zimy zde naleznou na okrajových kopcích alpského masivu perfektně upravené sjezdovky, sněžný tunel, podzemní lanovku, X fun park a noční lyžování při umělém světle. Pokud si přinesete také brusle, je vám k dispozici ledová plocha, kde si můžete zahrát třeba curling. Dalšími možnostmi jak strávit čas mimo sjezdovky je plovárna, sauna a nebo tenisové kurty.


Pro snowboardisty je k dispozici Funpark Blue Tomato, kde se vyřádí jak začínající tak zkušení snowboardeři. Pro fanoušky freeridu je tu dostatek volných terénů. 


Nabídka pro milovníky běhu na lyžích je přiměřená tomuto místu. Celkem 8 km běžeckých stop, z toho 2 km lehkých a 6 km středně náročných je připraveno na své návštěvníky.


Zimní turistické trasay v délce 5 km vedou z města na hrad Sommerau a zpět přes lesy a louky do Spitalu. Ideální pro pěší turistiku je 13 km dlouhá, středně náročná trasa " Magic Mountain " kolem kamenného domu.


Pokud se chystáte pouze na víkendové lyžování mějte na paměti, že toto středisko bude vždy přeplněné. Pokud se chcete vyhnout davovému šílenství, doporučujeme si pobyt prodloužit na celý týden. K aprés – ski zábavě můžete využít posezení v některém z barů, ale žádné párty do ranních hodin zde nečekejte.

O webu..

Web o Rakousku má být jakýmsi pomocníkem při výběru lyžařské oblasti. Snaží se poskytnout informace o některých střediscích a možnostech, které nabízí pro zimní i letní návštěvníky.

Kam dál?

Web (nebo spíše blog) o Rakousku nabízí detailní popisy jednotlivých lyžařských oblastí.


Další weby zabývající se Rakouskem lze najít na odkazech od Seznam.cz.