Zimní sporty a Rakousko

Na lyže do Dachstein West

Region Dachstein West, ležící severozápadním směrem od Dachsteinského ledovce, patří mezi největší lyžařské regiony Horního Rakouska (Oberösterreich). Vzhledem ke své poloze nedaleko ledovce Dachstein má velmi příznivé a především stálé sněhové podmínky. Lyžaři si tu tak mohou užívat místních svahů od konce listopadu až do jara.


Oblast se skládá z celkem 7 středisek, k nejdůležitějším patří Gosau, Russbach a Annaberg. Tyto 3 obce jsou také mezi sebou propojeny lanovkami a celá oblast může svým návštěvníkům nabídnout téměř 120 kilometrů kvalitně připravených a zasněžovaných lyžařských terénů.


Díky poměrně nenáročným sjezdovkám je region Dachstein / West ideální hlavně pro středně a méně zdatné lyžaře, rekreační lyžování a rodiny s dětmi. Pro ty nejmenší jsou zde připraveny školičky lyžování se školenými instruktory.  Pokud patříte již mezi zkušené lyžaře i vám má Dachstein West co nabídnout. Strmé a těžké sjezdovky či tratě pro carvingový styl jízdy vám umožní skvělé lyžování. 


Městečko Gosau je spojené s horami Hornspitz a Zwieselalm. Nejlepší sněhové podmínky jsou, díky jeho severozápadní orientaci, na Russbachu. Tady se též nachází rozsáhlý boardpark pro vyznavače snowboardingu a milovníky adrenalinové jízdy. Okolí Krippensteinu je zase mezi sjezdaři známé jako dokonalé míto pro volnou jízdu v Rakousku. Jízda na zdejších vlecích je pochopitelně možná po celém skiareálu na jednotný pas.


Typickým znakem Dachsteinu - West jsou velmi prostorné, středně těžké tratě, které vedou v mnoha případech hustými lesy. Ve vyšších polohách jsou otevřené stráně, nabízející nádherný rozhled po okolí a krajinu. Kromě lyžování a provozování jiných zimních sportů nabízí oblast i kulturní zážitky. 


Hojně je v tomto rakouském regionu navštěvováno starobylé městečko Hallstatt, kde se nachází i stejnojmenné jezero, nebo císařské lázně Bad Ischl. Lammertalské údolí, s délkou bezmála 45 kilometrů, se nachází na druhém konci oblasti Dachstein West a spadají sem městečka Annaberg, Abtenau a St. Martin.

O webu..

Web o Rakousku má být jakýmsi pomocníkem při výběru lyžařské oblasti. Snaží se poskytnout informace o některých střediscích a možnostech, které nabízí pro zimní i letní návštěvníky.

Kam dál?

Web (nebo spíše blog) o Rakousku nabízí detailní popisy jednotlivých lyžařských oblastí.


Další weby zabývající se Rakouskem lze najít na odkazech od Seznam.cz.