Zimní sporty a Rakousko

Obertauern - rodinné lyžování

Toto lyžařské středisko leží ve výšce 1.740 - 2.526 m.n.m. a jmenuje se Obertauern. Je to středisko se stoprocentní garancí sněhu od konce listopadu do začátku května díky perfektně zabezpečenému umělému zasněžování ( 150 sněžných kanónů ).


Má k dispozici 100 kilometrový okruh sjezdovek převážně střední a lehké obtížnosti bez nutnosti sundat lyže, obsluhovaný 26 moderními lanovkami. Návštěvníci toto středisko již pravidelně posouvají mezi TOP - 10 rakouských lyžařských areálů.


Lyžování v Obertauernu určitě nadchne každého lyžaře a vyznavače snowboardu . Pro velmi zdatné lyžaře, kteří si chtějí užít trochu adrenalinu je určena legendární černá sjezdovka Gamsleiten, která patří k nejstrmějším svahům v Evropě. Daleko jednodušší jízdu si užijete na nejdelší trati Zehnerkar, kde se drží sníh až do jarních měsíců.


Milovníci běžeckých tratí si mohou také vychutnat krásu okolní přírody na 26 kilometrech běžeckých stop. Od 6 km lehkých, 10 km středně náročných až po10km těžkých tratí vhodných i pro světový pohár je nabídka, kterou nelze přehlídnout.


Pro snowboardisty je určen, kromě svahů, Longplaypark u lanovky Kerkopfbahn vhodný pro začínající i pokročilé freestylery. Pro milovníky freeride jízdy je k dispozici množství volných terénů v okolních muldách.


K nejzajímavější cílové skupině patří rodiny s dětmi, pro které je lyžování na mírných až středně náročných sjezdovkách zážitkem. Děti do 6 let v doprovodu rodičů lyžují zdarma a dětské lyžařské školy jsou již pro děti od 3 let. Formou hry se naučí vaše nejmenší ratolesti lyžovat a na uvolnění mají k dispozici osvětlenou sáňkařskou dráhu a animační programy.


Každý hotel v Obertauernu má svůj východ přímo před sjezdovkou takže stačí jen nazout lyže a vyrazit. Necelá tisícovka místních obyvatel je připravena zajistit perfektní zimní prázdniny pro více než 8000 návštěvníků.


Pro milovníky procházek nabízíme zimní turistické trasy o délce 25 km. Vedou z městečka Obertauern podél hlavní silnice až k lanovce Seekarspitz. Oblíbené jsou také výlety na sněžnicích a jízda na saních tažených koňmi.


S blížícím se koncem dne stráveném na svazích přichází na řadu zábava v barech a diskotékách. Začít můžete nejprve na chatách v okolí sjezdovek a později se lyžaři přesouvají do údolí, kde veselá zábava a tanec pokračují do pozdních nočních hodin.

O webu..

Web o Rakousku má být jakýmsi pomocníkem při výběru lyžařské oblasti. Snaží se poskytnout informace o některých střediscích a možnostech, které nabízí pro zimní i letní návštěvníky.

Kam dál?

Web (nebo spíše blog) o Rakousku nabízí detailní popisy jednotlivých lyžařských oblastí.


Další weby zabývající se Rakouskem lze najít na odkazech od Seznam.cz.