Zimní sporty a Rakousko

Snowboarding

V dnešní době je snowboarding stejně rozšířeným sportem jako lyžování. Někomu se lépe jezdí na jednom prkně než na dvou a proto se začaly upravovat tratě a vytvářet snowparky právě pro příznivce této jízdy. 

V Rakousku je spousta míst kde se snowboarďáci dosyta vyřádí. Freeridy, kterých je zde opravdu dostatek, funparky a různé další skoky jsou téměř v každém rakouském lyžařském středisku.

V Zillertalu je to například část Hochzillertal kde je snowboarderům k dispozi vše, co si mohou přát. Od half-pipe přes funpark se skoky, raily a samozřejmě mnoho dalších atrakcí. Mezi nejoblíbenější střediska řadí snowbardisté například St. Anton kde je dostatek freestylu, freeridu a širokých tratí. V Mayrhofenu je, dle jejich názoru, zřejmě nejlepší snowpark. Obertauen slibuje vyžití i pro úplné začátečníky jízdy na jednom prkně. Žádné obrovské skoky jen mírné. 


Ischgl má hodně širokých svahů a usnadněnou cestu k dolním lanovkám. Pěší tunel s pohyblivými chodníky rychle přepraví každého zájemce. Celkem na 3 místech se snowboardisté mohou pobavit na railech, kickerech, rampách a na halfpipe. Poslední zastávku uděláme v Dachsteinu. Zde je další funpark a neupravené svahy.

Na závěr můžeme říct, že je jedno jestli přijíždíte do Rakouska za lyžováním nebo snowboardingem místa je tu pro každého dostatek a vyžití také. Tak příjemnou dovolenou!

O webu..

Web o Rakousku má být jakýmsi pomocníkem při výběru lyžařské oblasti. Snaží se poskytnout informace o některých střediscích a možnostech, které nabízí pro zimní i letní návštěvníky.

Kam dál?

Web (nebo spíše blog) o Rakousku nabízí detailní popisy jednotlivých lyžařských oblastí.


Další weby zabývající se Rakouskem lze najít na odkazech od Seznam.cz.