Zimní sporty a Rakousko

Zimní dovolená v Loferu

Lofer je lyžařské středisko, které se nachází severně od Saalbachu. Je zaměřeno především na lyžařské pobyty rodin s dětmi (zvýhodněné ceny za rodinné permanentky). 


K lyžování nabízí celkem 46 kilometrů kvalitně upravených lyžařských tratí spolu všech stupňů obtížnosti. Pro zdatnější lyžaře je k dispozici sjezdovka o délce 9 km s převýšením 1000m z vrcholu střediska Schönbühel.


Přepravu lyžařů na sjezdovky zajišťuje 15 dopravních lanovkových zařízení. Nedávno přibyla v Loferu nová rodinná 6-sedačka, která jezdí v nejfrekventovanější části lyžařského střediska. " Family express " má ještě ochranné kopule a vyhřívaná sedadla.


Vaše malé děti naučí první krůčky na lyžích v dětském parku " Bobo lande ", kde se jim budou věnovat kvalifikovaní instruktoři. Výhodný rodinný skipass převážně na začátečnické tratě je zárukou , že si i vaše děti užijí skvělou rodinnou lyžovačku.


I při výstavbě ubytování v Loferu bylo myšleno na rodiny s dětmi. Hotelová i apartmánová ubytovací zařízení poskytují příjemné prostředí a služby pro rodiny. Ubytovat se můžete přímo v obci, která disponuje 2.000 lůžky nebo v nedalekém St . Martin s dalšími 1.000 lůžky. Pro příjemnou zimní dovolenou doporučujeme zvolit si vyšší kategorii ubytování kvůli wellness nabídce, která je pak příjemným relaxem po lyžování. 


Lyžařské středisko Lofer má dobrou dostupnost, nachází se na hlavním tahu Salzburg – Kitzbühel. Pro začínající lyžaře jsou lyžařské terény v Loferu ideální, středisko má však jednu vadu. A tou vadou je malá nadmořská výška což znamená, že v případě nepříznivé zimy zde neuvidíte pohled zasněženou krajinu, kterou děti tak milují. Sníh spatříte jen na sjezdovkách díky dosněžování.


Milovníci jízdy na jednom prkně se setkávají při skocích, kolejích a dalších překážkách, které nabízí Snowpark LA. Má dva stupně obtížnosti pro začátečníky a pokročilé. Délka parku je 800 m a nachází se v nadmořské výšce 1.500 m vedle nové šestisedačky.


Dobré podmínky zde naleznou také milovníci běhu na lyžích. 50 km běžeckých tratí lehké a střední obtížnosti v údolí v bruslařské technice je nabídka, které se nedá odolat. 20 kilometrová výšková běžecká trať se nachází ve výšce 1.450 – 1.540 m nedaleko snowparku. Lyžařské středisko Lofer vyhovuje svou náročností tratí především dětem a začátečníkům a tak se nemusíte obávat, že by se v Loferu nenaučili lyžovat.


Žádné večerní párty se v Loferu nekonají. Maximálně můžete posedět s přáteli při sklence dobrého pití v desítkách chat a restaurací na svazích. Pro nelyžující návštěvníky jsou k dispozici náhradní zimní aktivity, romantické procházky na zotavení po upravených turistických stezkách s návštěvou chat po silnici v oblasti lyžařského střediska nebo až 100 kilometrů turistických tras v širším okolí.


Relax po lyžování si můžete dopřát v nedalekých lázních Bad Reichenhall ( 28km ) nebo dle nabídky konkrétních ubytovacích zařízení. Přejeme příjemnou dovolenou!

O webu..

Web o Rakousku má být jakýmsi pomocníkem při výběru lyžařské oblasti. Snaží se poskytnout informace o některých střediscích a možnostech, které nabízí pro zimní i letní návštěvníky.

Kam dál?

Web (nebo spíše blog) o Rakousku nabízí detailní popisy jednotlivých lyžařských oblastí.


Další weby zabývající se Rakouskem lze najít na odkazech od Seznam.cz.