Zimní sporty a Rakousko

Lyžařské oblasti

Zimní dovolenou v Rakousku můžete prožít v jakémkoliv lyžařském středisku. Mezi ty nejznámější patří: Kitzbühel, Kaprun, Stubai, Dachstein/Schladming a Pitztal.

V Kitzbühelu je nejznámější tratí Streif kde se konají každý rok závody ve sjezdu a Světový pohár v alpském lyžování. Na 160 kilometrech vždy perfektně upravených tratí si zalyžují opravdu všichni. Dokonce i milovníci nočního lyžování jsou v Kitzbühelu na správném místě. Stejně tak i vyznavači jízdy ve sněhu hlubokém.


Další známou oblastí je Kaprun/Zell am See. Tato oblast je spojením několika lyžařských středisek a areálů. Jedná se o region s mezinárodní atmosférou, kde je garance lyžování zaručena po celý rok. Zell am See leží na břehu jezera a dovolenou zde tráví řada prominentů. Na hladině jezera se dá dobře bruslit a také surfovat. Pro běžkaře je k dispozici 250 km běžeckých stop a zajímavý je okruh kolem jezera.


Stubaital je jedním z nejznámějších rakouských údolí. Jeho výhodou je blízká vzdálenost z Prahy. Za pouhých 560 km můžete lyžovat na největším rakouském středisku. Na konečných stanicích horských restaurací si pak nenechte ujít úchvatný pohled na Dolomity.


Pitztal leží zhruba 60 kilometrů od Innsbrucku. Donedávna byl „nejchudší“ oblastí Tyrolska. Po otevření ledovcového areálu se návštěvnost lidí zvýšila a vešla do zájmu vyznavačů zimních sportů.

 

Posledním z jmenovaných středisek je Dachstein/Schladming. Leží v údolí a k lyžování nabízí 160 km sjezdovek. Celá tato oblast patří do seskupení Ski Amadé, takže výběr lokality na zimní sporty je opravdu obsáhlý.

O webu..

Web o Rakousku má být jakýmsi pomocníkem při výběru lyžařské oblasti. Snaží se poskytnout informace o některých střediscích a možnostech, které nabízí pro zimní i letní návštěvníky.

Kam dál?

Web (nebo spíše blog) o Rakousku nabízí detailní popisy jednotlivých lyžařských oblastí.


Další weby zabývající se Rakouskem lze najít na odkazech od Seznam.cz.