Zimní sporty a Rakousko

Rakousko

Rakousko si zamilovali především milovníci zimních sportů. Ve všech zdejších střediscích, a že jich není zrovna málo, potkáte snad na každém kroku nadšence na lyžích a snowboardech jak se prohánějí po svazích.

Rakouské Alpy jsou známé celému světu a nabízí mnoho tisíc kilometrů skvělých sjezdových tratí. 

Do Rakouska se může vydat opravdu každý. Lyžařské školky a školičky se postarají o nejmenší lyžaře a jejich rodiče budou moci v klidu a pohodě nasávat zdejší atmosféru.

Vždy upravené lyžařské terény zařadily Rakousko na seznam pořadatelů Světových pohárů ve sjezdovém lyžování. I to je důkaz, že se nemusíte obávat nedostatku sněhu nebo vyžití. Dovolená v Rakousku vám zpříjemní chvíle vašeho zaslouženého volna. 

Pokud vás však po několika dnech omrzí lyžování či jiné sporty provozované na sněhu, můžete se podívat co jiného byste mohli podniknout z nabídky aprés-ski, kterou je Rakousko vyhlášené. Třeba taková projížďka na saních taženými koňmi po okolí, není vůbec k zahození.

Díky horským velikánům, které Rakousko obklopují, si můžete přijet zalyžovat v jakoukoliv roční dobu. Na jejich vrcholcích se totiž  drží sníh po celý rok. 

Ve střediscích pak kvalitní sněhová pokrývka vydrží zhruba do jara, to ovšem není pravidlo pro nížeji položená střediska, kde taje sníh o něco rychleji. 

Dalším lákadlem rakouských Alp jsou lyžařské a snowboardové školy. Už na začátku jsme se zmínili o školičkách pro nejmenší lyžaře, ale služeb vyškolených instruktorů může využít každý bez rozdílu věku. Pokud tedy na lyžích teprve začínáte nechte si poradit od rakouských odborníků. 

O webu..

Web o Rakousku má být jakýmsi pomocníkem při výběru lyžařské oblasti. Snaží se poskytnout informace o některých střediscích a možnostech, které nabízí pro zimní i letní návštěvníky.

Kam dál?

Web (nebo spíše blog) o Rakousku nabízí detailní popisy jednotlivých lyžařských oblastí.


Další weby zabývající se Rakouskem lze najít na odkazech od Seznam.cz.